Zelerový krém
1 menší zeler, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 mrkva, (mrazený) hrášok, kukurica, 1/2 zeleninového bio bujónu, drvená rasca, olivový olej, soľ
Zeler a mrkvu očistíme, nakrájame na kocky, zalejeme vodou a dáme variť. Pridáme celú očistenú cibuľu a strúčiky cesnaku, prisypeme rascu a všetko spolu varíme asi 20 minút.
Uvarenú zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme hrášok a bujón, v prípade potreby rozriedime trochou vody a varíme ešte asi 5 minút.
Na záver pridáme kukuricu, olivový olej a odstavíme. Podľa chuti môžeme prisoliť a jeme, mňam :)
Tip: polievka je chutná aj s cestovinovou abecedou - ako obmena, hustejší variant napr. na večeru a je atraktívnejšia pre deti ;)