Sýta zimná kapustová s tempehom
27. 7. 2010
½ hlávky kapusty, hrnček kyslej kapusty, 1l vody / vývaru, 4 PL sezamového oleja, 1 cibuľa, 1 údený tempeh, 2 zemiaky, 100ml sójovej smotany, 1 ČL rasce, 1 ČL červenej papriky, 2 bobkové listy, 5 PL celozrnnej špaldovej múky
Nadrobno nakrájame cibuľu, na kocky tempeh, kapustu na rezance. Vo veľkom hrnci opražíme cibuľu, tempeh a korenie (papriku dáme na záver, abynezhorkla). Posypeme múkou a ešte krátko popražíme. Vložíme rezance kapusty, zalejeme vodou / vývarom a posolíme. Po chvíľke pridáme aj nakrájané zemiaky. Varíme 20 minút (kým kapusta zmäkne). Keď je zelenina mäkká, pridáme kyslú kapustu, odstavíme a zjemníme smotanou.