Špargľovo - zeleninová polievka
500g bielej špargle, 2 zemiaky, kúsok petržlenu, kúsok póru, pár hlavičiek karfiolu, zeleninový bio bujón, soľ, olivový olej
Zemiaky a petržlen očistíme a pokrájame na kúsky.
Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky, odkrojíme hlavičky a stonky nalámeme na cca 3 cm kúsky. Pár hlavičiek karfiolu umyjeme a rozkrojíme na menšie.
V hrnci na olivovom oleji chvíľu pošmažíme zemiaky a petžlen. Potom zalejeme (horúcou) vodou, pridáme bujón, stonky špargle, karfiol a varíme 10 minút.
Zatiaľ si nakrájame pór na kolieska.
Po 10 minútach varenia pridáme trošku soli, kolieska póru a hlavičky špargle. Varíme ešte 10 minút.
Uvarené rozmixujeme.
Podľa chuti môžeme podávať s opečeným chlebom alebo nastrúhaným syrom.
A jeme, mňam!