Polievka z čerstvého špenátu
400g čerstvého špenátu omyjeme, zbavíme stopiek a nasekáme na pásiky. (Nasekaný špenát si možeme odkladať do servírovacej polievkovej misy, ktorú použijeme na hotovú polievku.) Do litra vody (možeme dať aj menej, voda sa dá neskor pridať, keby bola polievka prihustá) dáme variť jednu jarnú cibuľku a 1 zeleninový bio-bujón, alebo použijeme vývar z koreňovej zeleniny a polievkových byliniek. Do vriaceho vývaru pridáme trochu soli a nasekaný špenát. Varíme len 1minútu a odstavíme. Vo vysokom mixéri rozsekáme 2 strúčiky cesnaku a polievku. Ak mixujeme po častiach, 1. Rozmixovanú časť prelejeme do servírovacej misy, do druhej mixovanej časti špenátovej polievky pridáme aj 2 PL kyslej smotany. Na záver prilejeme do polievky v mise olivový olej, prípadne prisolíme, zamiešame a možeme podávať.