Ružičkový kel s morčacinkou a kašou
ružičkový kel (mrazený)
morčacie prsia na kocky
zemiaky
pšenové (jáhlové) vločky
troška mlieka a masla
kvapka oleja
soľ
trocha strúhaného tvrdého syra alebo mozzarelly na kúsočky
V panvici na kvapke oleja dusíme jemne posolené mäso (asi 5 - 10 minút) a potom aj kel (asi 15 minút).
V hrnci v minimálnom množstve potrebnej vody varíme zemiaky, keď sú mäkké, odlejeme prebytočnú vodu a pridáme vločky a ešte chvíľočku varíme.
Pridáme maslo a mlieko a roztlačíme na kašu. Teplé preložíme do misky a vmiešame syr.
Mäso a kel pokrájame na menšie kúsky a pridáme ku kaši.
Varianty:
- Kel s mäom a vývarom vložíme do zapekacej misy, navrstvíme kašu, zarovnáme, posypeme ešte trochou syra a zapečieme.
- Zemiaky pre dieťa odoberieme a kašu spravíme s batoľaci mliekom, pre dospelých s kravským. Dospelým potom viac prichutíme a zapečieme.