Kuracie prsia s bazalkou
kuracie prsia nakrájané na kocky, pór alebo cibuľa, mrkva, petržlen, (zeler), brokolica, ryža, olej, maslo, soľ, bazalka, (polievkové bylinky, amarantová múka, kvalitná voda
V jemne posolenej vode s troškou oleja uvaríme prepláchnutú ryžu.
Medzitým v malom množstve vody dusíme nadrobno pokrájanú zeleninu s troškou polievkových byliniek. Keď zelenina zmäkne, zahustíme 1-2 ČL amarantovej múky, odstavíme a vmiešame trošku rastlinného masla.
Na panvici rozhorúčime olej a zľahka posolené mäso posypeme troškou bazalky a opekáme a dusíme vo vlastnej šťave až domäkka.
Zeleninu rozmačkáme na kašu, alebo rozmixujeme na omáčku.
Podávame ako ryžu a mäsko so zeleninovou omáčkou, alebo zmiešame ako rizoto.
Pochutiť si môže aj tatino, keď mu jedlo trochu prisolíme, prípadne prikoreníme.