Granatír starej mamy
Veľmi jednoduché, lacné (asi 12 korún na porciu dospelého), a tradičné slovenské jedlo (hlavne v zime), ktoré si zamiluje proste každý - už aj Kamča ;)
Suroviny: zemiaky (jeden stredne veľký na 1 porciu), fliačky (rovnaké množstvo ako zemiakov), cibuľa (množstvo podľa porcií, ale nešetríme), maslo, soľ, sladká červená mletá paprika.
Očistené zemiaky nakrájame na menšie kocky a uvaríme v slanej vode. Zatiaľ uvaríme aj fliačky. Cibuľu pokrájame nadrobno a opečieme na masle - cibuľou ani maslom nešetríme, aby sme neuvarili niečo nemastné - neslané, bez chuti a zápachu. Na chvíľku odstavíme, aby maslo nebolo vriace, a pridáme papriku. Vo väčšej mise alebo v jednom z hrncov zmiešame zemiaky, cestoviny a cibuľu s maslom. Prisolíme podľa chuti. Podávame s kyslými uhorkami, alebo ešte lepšie s kyslou kapustou.
Pre dieťa ide hlavne o pochúťku po nejakej výživnej polievke.