Tvarohové nátierky
PARADAJKOVO-CIBUĽOVÁ
Do tvarohu vmiešame nadrobno nasekanú cibuľu a paradajky na malé kocky, trochu soli a nasekanú petržlenovú vňať alebo bazalku. Podávame na hriankach.
KAKERÁBOVÁ
Pre 2-4 osoby: Očistíme 2 kaleráby a zbavíme ich drevnatých častí. Nastrúhame ich a zmiešame so 100g tvarohu, 1 PL citrónovej šťavy a bylinkovou soľou.
MRKVOVÁ S VAJÍČKOM
300g tvarohu osolíme a vymiešame so 150g rastinného tuku. Pridáme 1 nadrobno posekanú cibuľu, jemne postrúhané natvrdo uvarené vajce a 150g mrkvy. Premiešame a posypeme posekanou pažítkou.
REDKVIČKOVÁ
Do misky dáme očistenú a jemne nastrúhanú redkvičky (2 zväzky), pridáme 150g rozotretého mäkkého tvarohu, 50g rastlinného masla, 1PL hustej smotany, soľ a nasekanú petržlenovú vňať. Zľahka premiešame a podávame na celozrnnom chlebe.
S TRESČOU PEČEŇOU
Do misky vložíme 250g rozotretého mäkkého tvar