Hokkaidó koláč
Na cesto: 250g polohrubej múky, 125g masla, 50g cukru, 1 žĺtok, štipka soli;
na plnku: 1/2 dyne (= 2 šálky pyré), 200ml kyslek smotany, 2 PL medu, 2 hrste vlašských orechov, 70 g šušených brusníc, 2PL cukru, 2 vajcia, citrónová šťava
Prísady na cesto zmiešame, spracujeme a necháme hodinu odpočívať v chladničke.
Dyňu očistíme a nakrájame. V troche vody varíme asi 20 minút. Po vychladnutí roztlačíme vidličkou. Pokvapkáme citr. šťavou a primiešame smotanu, med, brusnice, cukor a nakonec vajíčka.
Cesto rozvaľkáme a vyložíme ním okrúhlu formu. Posypeme orechami, navrch dáme dyňovú plnku.
Predhrejeme rúru a pečieme na 180°C asi 35 minút.