Teplý kurací šalát
Suroviny: kuracie prsia, ryža alebo cestoviny, šalátová uhorka, paradajky, čínska kapusta, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ
Tento šalát možno jesť teplý i studený ako výborný ľahký obed alebo večeru. Možné sú 3 varianty: s ryžou, alebo s cestovinami, prípadne len s mäsom a väčším množstvom zeleniny, podľa chuti, momentálnej nálady, resp. diéty. Množstvá surovín sú tiež variabilné podľa potrieb a chuti.
Ryžu alebo cestoviny uvaríme v slanej vode obvyklým sposobom. Kuracie prsia nakrájame na rezance, posolíme a orestujeme na troške oleja. Na dno šalátovej misy dáme rovnaké množstvo olivového oleja a citrónovej šťavy, roztlačený cesnak, dobre premiešame. Pridáme na rezance nasekané listy čínskej kapusty, na malé kocky nakrájanú uhorku a paradajky a vždy dobre premiešame s dresingom. Pridáme orestované mäso, ryžu/cestoviny, zľahka premiešame a podľa chuti dosolíme, prípadne pridáme dresing. A samozrejme: jeme, mňam! :)