Ryžové rezance Ázia
Suroviny: tenké ryžové rezance (množstvo podľa návodu na obale), pór, čínska kapusta (množstvo zeleniny podľa chuti, lepšie je ňou nešetriť), čerstvé šampiňóny (1-2- kusy na 1 porciu), kuracie prsia (1 menší kus na 1 porciu), soľ, korenie na čínu, olej.
Postup: Kuracie prsia očistíme a nakrájame na malé rezance. Čínsku kapustu nakrájame na krátke rezance, pór na kolieska, šampiňóny na plátky.
Do slanej vody dáme variť ryžové rezance.
Na troške oleja osmažíme mäso, po chvíli pridáme šampiňóny a podusíme. Prichutíme soľou a korením. Pridáme zeleninu a ešte chvíľku dusíme. Vo veľkej mise zmiešame s uvarenými rezancami a jeme, mňam! :)