Filety pečené v balíčkoch
Na 3 porcie:
3 filety bielej ryby, 2 stredne veľké cibule, 1 balenie malých paradajok, 1 citrón, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, bylinky na ryby, olivový olej + papier na pečenie
Očistenú cibuľu nakrájame na prúžky, cesnak na plátky. Oboje spolu zľahka opečieme na troche olivového oleja. Paradajky nakrájame, citrón dobre umyjeme a nakrájame na kolieska. Filety umyjeme a osušíme.
Pripravíme si 3 ks papiera na pečenie dlhé asi 40cm (záleží aj na veľkosti rýb).
Doprostred papiera dáme vždy vrstvu (pás) cibule s olejom, rybu, ktorú hneď posolíme a posypeme bylinkami. Navrch navrstvíme paradajky a plátky citrónu, prípadne ešte pokvapkáme troškou oleja. Papier zvinieme tak, aby vznikol balíček - najprv spojíme a zrolujeme pozdĺžne, potom po stranách zavinieme smerom dohora, aby nevytekala šťava.
Rúru predhrejeme na 180°C.
Všetky tri rybie balíčky uložíme vedľa seba do plechu.
Pečieme 25 - 30 minút.
Podávame so zemiakmi. A jeme, mňam! ;)