Zemiakový koláč so špenátom a cibuľou
2 veľké zemiaky, maslo (30g), cibuľa, 150g čerstvého špenátu, 3 vajcia, 100ml smotany (30%), soľ, (čierne korenie)
Predhrejem rúru na 190°C.
Očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky (3mm). Povaríme v slanej vode asi 5 minút a zlejeme.
Omyjeme špenát, zbavíme ho stopiek a nakrájame na väčšie kúsky alebo pásiky. Cibuľu nakrájame na polkolieska. V hlbokej panvici opečieme cibuľu na masle, pridáme zemiaky a špenát. Premiešame, panvicu vezmeme z ohňa a necháme prikrytú ešte 5 minút.
Vajcia vyšľaháme so smotanou, soľou, príp. čiernym korením. Zmiešame so zeleninou a všetko nalejeme do zapekacej misky. Urovnáme povrch a vložíme do rozpálenej rúry na 15 - 20 minút, kým vajcia nestuhnú a povrch nezozlatne.
Podávame so zeleninovým šalátom. A jeme, mňam! :)