Hokkaidó rizoto
27. 7. 2010
1 stredne veľká dyňa hokkaidó, 1 cibuľa, 1 PL zeleninového bujónu Würtzl, 300g guľatozrnnej bio ryže, 1 PL sójovej omáčky Tamari, 2 PL masla
Očistenú dyňu zbavíme semien, rozštvrtíme, a potom nakrájame na tenké plátky. Do hrnca dáme bujón a sójovú omáčku a 300-400ml horúcej vody. Na panvici rozohrejeme maslo a nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme do sklovita. Pridáme dyňu a necháme zmäknúť. Prisypeme ryžu, zalejeme pohárom teplého vývaru. Miešame, aby sa zmes neprichytila. Keď sa voda vstrebe, prilejeme ďalší pohár vývaru. Opakujeme, kým ryža nebude mäkká akurát. Rizoto podávame so zeleninovou oblohou.