Hlivový perkelt so zeleninou
150g hlivy, 100g mrkvy, 80g petržlenu, cibuľa, cesnak, soľ, olej, mletá paprika, mletá rasca, 100 ml smotany na varenie, vývar, citrónová šťava, prípadne mleté čierne korenie
Cibuľu nasekáme nadrobno, očistenú hlivu nakrájame na rezance, petržlen a mrkvu na kúsky. Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľu, pridáme hlivu a zeleninu a opekáme.
Posypeme rascou a červenou paprikou, vmiešame pretlačený cesnak a podlejeme vývarom.
Krátko povaríme a na záver vmiešame smotanu a podľa chuti pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu.
Podávať môžeme takmer s čímkoľvek: s chlebom, zemiakmi, cestovinou, haluškami, ryžou alebo knedľou. A hlavne konečne jeme, mňam :))