Špenát so sladkovodnou rybou
Zemiaky a menšiu mrkvu nakrájame a v parnom hrnci zalejeme vodou, prisolíme, nasypeme mletú rascu, prípadne prihodíme pár malých luskov zelenej fazuľky (mrazené). Na hornú naparovaciu časť dáme umytú, jemne posolenú rybu, posypeme jemnými bylinkami (polievkovými) a pokvapkáme olivovým olejom. Pod pokrievkou spolu varíme 20 minút.
Zatiaľ v malom hrnci speníme cibuľku na olivovom oleji, pridáme trochu pohankových (alebo iných obilných) vločiek, sekaný špenát, posypeme polievkovými bylinkami, podľa potreby trošku prisolíme a podlejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou max. 10 minút.
Nakoniec všetko rozmixujeme a pridíme 1 odmerku detského mlieka.
Obmeny:
- Možno použiť ako polievku (zriedené).
- Alebo ako omáčku na cestoviny.
- Namiesto rybky možno použiť mäsko.