Polievka so sladkovodnou rybkou
1 menšia mrkva, kúsok zeleru a kalerábu, čerstvý alebo mrazený hrášok, tenké koliesko póru, malý strúčik cesnaku, kúsok sladkovodnej ryby bez kostí, soľ, polievkové bylinky drvené nadrobno, jačmenné krúpy (stačí málo - zväčšia sa varom), amarantová múka (asi 2 ČL), 1/2 ČL olivového oleja
Mrkvu, zeler, kaleráb a pór očistíme a nakrájame nadrobno. Krúpy prepláchneme. Rybku nakrájame na menšie kocky. Všetko dáme variť do kvalitnej vody. Pridáme celý malý strúčik cesnaku na vyvarenie, trošičku soli a polievkových byliniek. Varíme do zmäknutia. Hrášok a amarantovú múku pridáme krátko pred koncom varenia. Na záver prilejeme olej a odstavíme. Vyberieme vyvarený cesnak.
Polievku vo väčšom množstve je, samozrejme, možné použiť pre celú rodinu (s ďalším dochutením podľa potreby).